HOUT
ALTIJD EEN STAP VERDER

Vlog ons meest actuele nieuws op Linkedln!

HOUT

Als ergens een markt in beweging is geweest en nog steeds zoekt naar de beste oplossing is het wel de hout industrie.

Profielen, trappen, kozijnen, deuren, gevelbekleding, tuinafscheidingen en elementenbouw noem maar op. Stuk voor stuk een uitdaging om de juiste spuiterij in te richten.

Ook de interieur en meubel industrie vragen een zeer hoge afwerkings graad op aflak gebied.

SPUITWANDEN

Verfafzuigwanden en spuitcabines

Overal waar verf wordt verspoten is een goede afzuiging van de overspray noodzakelijk. Onze Belmeko afzuigwanden zijn universeel toepasbaar en leverbaar in elke gewenste afmeting.

De afzuigventilatoren zijn met zorg geselecteerd en zorgen voor een maximale afzuigcapaciteit bij laag geluidsniveau. Door de indirecte aandrijving is het toerental instelbaar.

Men heeft een keuze uit diverse soorten filtermateriaal die in filterramen aan de voorzijde van de afzuigwand gemonteerd worden, of als filterboxen ervoor geplaatst worden. Ook onze speciale opvangstroken kunnen voor u een grote besparing op filterkosten zijn.

FLOWCOATEN

Flowcoat installaties horizontaal

In een doorloop-tunnel wordt via een nozzle het werkstuk zeer nauwkeurig benat. Dit is veelal een robot gestuurd proces. Na het flow coaten wordt afdruipende en overtollige verf opgevangen en terug gebracht naar de lakdrum of verrijdbaar reservoir. Uitdruipen vindt plaats in een afgeschermde ruimte.

Voor de kleinere aantallen of processen hebben wij een speciale hand flow coat tunnel waar met een zeer speciaal benattings systeem de beschermende of krasvaste laag wordt aangebracht.

Flowcoat installaties verticaal

Een nieuwe toepassing is om de producten direct achter de bewerkingsstraat te voorzien van een krasvaste laag. Makor heeft hiervoor een volledige straat ontwikkeld. 

Deze toepassing kan een ontlasting zijn voor u huidige spuiterij, zowel handmatig als automatisch. 

BEVOCHTIGEN

Natuurlijke materialen welke gespoten zijn, kunnen veranderen van structuur en afmeting als de vochtigheid in de ruimte verandert. Om te zorgen dat u op een gecontroleerde manier de vochtigheid in de ruimte constant houdt, leveren wij bevochtigingssystemen. Van een eenvoudige Stand-alone unit voor 1 ruimte of proces tot een volledige computer gestuurde hogedruk bevochtigingsinstallatie.

Als bewijs dat de vocht en temperatuur condities correct waren en zijn worden door ons ook dataloggers geleverd. Dit kan als losse moduul tot een computer gestuurde datalogger.

VENTILATE

Bij het drogen van uw gespoten producten is ventilatie en luchtbeweging langs uw gespoten oppervlakte van belang. In toeren te regelen ventilatoren zorgen voor de juiste snelheid en luchtbeweging rondom uw producten. De ventilatoren kunt u plaatsen boven uw staalconstructie van de monorail. tegen de wand of op een draaibare poot.

Voor high gloss installaties wordt de lucht binnen gebracht via een filter. Retour lucht is mogelijk als deze voldoet aan het label “schone lucht” volgens de A119.

IR DROGEN

Schubert katalytische infrarood sneldroogsystemen

De droogtemperatuur in de droogruimte is naar wens instelbaar tot een maximum van 40°C. afhankelijk van een open of gesloten kamer. Afhankelijk van de ingestelde temperatuur en de laagdikte van de lak, duurt een droogcyclus in dit systeem bij een gemiddelde temperatuur van ca. 36°C 15-150 minuten.

Een bijkomend voordeel is nog dat laklagen die via deze methode zijn gedroogd sneller en gemakkelijker schuurbaar zijn en sowieso minder geschuurd hoeven te worden.

Dit revolutionaire droogsysteem heeft ertoe geleid dat zowel producten met een dekkende laklaag als producten met meerdere lagen blanke lak gelijktijdig de spuiterij kunnen verlaten. Er is een aanzienlijk snellere productie doorstroming verkregen, waardoor de investering in dit systeem binnen de kortste keren terugverdiend kan worden.

Behalve complete “Schubox” en Kit Cat sneldroogsystemen zijn ook losse infrarood stralingspanelen leverbaar die in bestaande droogruimten geInstalleerd kunnen worden en zo op een simpele en energiezuinige manier voor een versneld droogproces zorgen.