INFRAROOD DROGEN (IR) DROGEN
TOEPASBAAR OP DIVERSE
MATERIALEN

Vlog ons meest actuele nieuws op Linkedln!

IR DROGEN

Drogen is de hoogste verbruiker binnen een proces als men praat over energie verbruik. Als er dus een systeem is dat zeer intensief droogt en dan nog zeer energie zuinig, heeft men een belangrijke winst in droog tijd en kosten.

Wij leveren naast gas infrarood ook elektrisch infrarood panelen 

IR BOOSTER

De “Schuboost” pregel oven kan aangeschaft worden om de uitmoffel tijden tussen het opbrengen van de diverse laklagen te verkorten en om het energieverbruik te verminderen.

Speciaal de delen die gemaakt worden om van meerdere lagen lak te worden voorzien, zijn ideaal voor het gebruik in de Schuboost.
De droogtemperatuur in de Schuboost is naar wens instelbaar tot een maximum van 150°C. Afhankelijk van de ingestelde temperatuur en de laagdikte van de lak, duurt een droogcyclus in de “Schuboost” bij een gemiddelde temperatuur van ca. 150°C 10 – 20 minuten.

IR KIT CAT

Behalve de complete “Schubox” sneldroog cabines zijn ook losse infrarood stralingspanelen leverbaar die in bestaande c.q. nieuwe droogruimten geïnstalleerd kunnen worden en zo op een simpele en energiezuinige manier voor een versneld droogproces zorgen.

Bij toepassing van deze elementen in de metaalindustrie dragen de ventilatoren bij tot een verlagen van het VOS percentage. Door de circulerende lucht langs de Katalytische Infrarood elementen te voeren.

De elementen kunnen zowel op aardgas als op butaan en propaan flessen aangesloten worden.

IR SCHUBOX

De “Schubox” droogcabine kan aangeschaft worden om de droogtijden tussen het opbrengen van de diverse laklagen te verkorten.

Tevens zorgt de Schubox ervoor dat alle laklagen die op 1 dag zijn aangebracht goed door gedroogd zijn. Hierdoor zijn de producten veel minder kwetsbaar in de afmontage.

In het verleden ging er bij het coaten van deze producten veel tijd verloren aan het tussendoor drogen voordat de volgende laag opgebracht kon worden. Sinds de ingebruikname van de “Schubox” heeft men deze droogtijd van uren kunnen terugbrengen tot maximaal 1 uur.

De Schubox uitvoering is er met en zonder deuren, afhankelijk van uw producten en afmetingen.

Voor de vlakke lijn technologie gebruikt Makor. Waar we een gerenommeerd dealer van zijn, ook deze panelen. In deze oven technologie gaat men uit dat de droogtijd vanaf 10 sec mogelijk is. Op deze manier is duidelijk te zien dat deze multifunctionele elementen breed inzetbaar zijn qua droogtijden. Wel altijd met 1 eigenschap: weinig gasverbruik.

De hoge output spaart veel energie uit ten opzichte van open vlam panelen.

BEVOCHTIGEN

Natuurlijke materialen welke gespoten zijn kunnen veranderen van structuur en afmeting als de vochtigheid in de ruimte verandert. Om te zorgen dat u op een gecontroleerde manier de vochtigheid in de ruimte constant houdt leveren we bevochtigings systemen. Van een eenvoudige Stand alone unit voor 1 ruimte of proces tot een volledige computer gestuurde hogedruk bevochtigings installatie.

Als bewijs dat de vocht en temperatuur condities correct waren en zijn worden door ons ook dataloggers geleverd. Dit kan als fosse moduul tot een computer gestuurde datalogger.