METAAL
ALTIJD BESCHERMEND

Vlog ons meest actuele nieuws op Linkedln!

METAAL

Voorbehandeling van metalen oppervlakten is zeer specialistisch en vraagt een bedrijf met een ruime ervaring op dit gebied. Samen met onze partners staan wij al 30 jaar vooraan bij de ontwikkeling van de juiste systemen.

Van sproeitunnel tot nat-lak of poedercabine hangend aan transportsystemen of op transportkarren. Voor elke vraag zoeken wij de beste oplossing.

Voor complexe automatische systemen zijn wij zowel op vlakke lijn als hangende systemen specialist.

Diverse producten van ons vallen onder diverse subsidie regelingen.

SPROEITUNNELS

Uw producten ophangen aan een transportsysteem en automatisch door een sproeitunnel voeren? Dit is mogelijk met onze doorloop of takt tunnel uitvoering.
Onze tunnels zijn van hoogwaardig RVS materiaal samengesteld. En voorzien van dompelpompen voor een probleemloze werking. Bij zwaar chemische processen behoren PP materialen ook tot de bouw mogelijkheid.
De processturing zorgt voor een automatische regeling van uw voorbehandelings proces. Ook de toepassing van de nieuwste Nano technologie is mogelijk.

Mogelijke processen zijn:

ijzerfosfaat
zinkfosfaat
spoelen
demi spoelen
neutraalbeits
passiveren

DOMPELBADEN

Niet altijd is het mogelijk om uw producten op te hangen maar is het beter om ze te behandelen in korven.

Ook kan de dompelreeks de oplossing zijn voor uw variatie van uw materialen.
Door de dompelreeks, ook wel badenreeks genoemd, is het mogelijk zowel staal, verzinkt staal en aluminium in 1 installatie voor te behandelen.

OVEN

Moffelovens

Een LTI-oven, er zijn er velen geleverd voor de diverse markt segmenten. Rechtdooroven, omkeer-of U-band oven, een kameroven,of een takt kameroven. Alles wordt op maat door ons in uw layout ingepast. Uitvoeringen zijn mogelijk als direct gasgestookt, indirect gasgestookt of op olie ook wel mazout genoemd. Ook is het mogelijk dat kleine uitvoeringen elektrisch worden uitgevoerd.

Maximale Temperatuur tot 300 °C.

Droogovens

De toepassing van droogovens geplaatst achter een sproeitunnel of dompelreeks is ook een veel toegepaste uitvoering. Als optie is het mogelijk de inwendige beplating in RVS uit te voeren.

Maximale Temperatuur is 150 °C.

POEDERCABINES

Ook de poedercabine is een product binnen de LTIBV range.

De volledig in RVS of kunststof uitgevoerde cabines voldoen aan alle kwaliteitseisen van deze tijd. De cabines zijn er in hand-, automaat-, of in een box-cabine uitvoering. AIle uitvoeringen zijn er met terugwinning via cycloon, multi-cycloon of filterpatronen. De nieuwste Atex toepassingen zijn verwerkt in de stoffilter afzuiging.

Natuurlijk wordt de cabine uitgevoerd met hoogwaardige poederspuitapparatuur. Nordson een wereldmerk staat garant voor de beste oplossingen.

NATLAKCABINES

Op het gebied van spuitcabines en spuitwanden zijn er veel uitvoeringen mogelijk. De downflow cabine met vloerafzuiging, langsdiagonaal om zonder grondwerken spuiten mogelijk to maken. Filter- en verf besparende technieken. Dit alles met een fluisterstille uitvoering.
Ons speciale ECO systeem zorgt ervoor dat elke cabine energiezuinig werkt.
Ook verfterugwinwanden behoren standaard tot ons leveringsprogramma.